Over

Elizabeth Keller (1975) werkt onder de naam Atelier Elizabeth Keller zelfstandig aan ruimtelijke opgaven voor landschap, stad en tuin. Elizabeth kenmerkt zich door haar oorspronkelijkheid, bevlogenheid en plezier. Met een open geest en onderzoekende houding streeft zij naar mooie, prettige ruimtes waar de beleving van de gebruikers en de functies van de plek centraal staan.

In haar ontwerpen koppelt zij de drie componenten: de wensen van de opdrachtgever, de identiteit van de plek in zijn omgeving en historie, en haar eigen vakmanschap en inspiratie. Haar interesse gaat daarbij uit naar de interactie tussen landschap, architectuur en natuur. Wanneer de opgave zich ervoor leent, zoekt zij de samenwerking met andere disciplines zoals architectuur, industriële vormgeving en ecologie.

Elizabeth studeerde bos- en natuurbeheer aan Hogeschool Larenstein en vervolgens landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit en aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ondertussen werkte zij bij diverse ontwerpbureaus, waar onder Van Empelen en Van Aalderen in Heemstede en Bureau Hosper in Haarlem. Elizabeth heeft daar onder meer gewerkt aan ontwerpen voor het Zonnehuisterrein in Amstelveen, de landschappelijke inpassing van de Nieuwe Hollandse Brug en aan Watervrijstaat Gaasperdam, een opgave voor de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. 


 

Comments are closed.